WOSD Zelfstandig duiker

Een volledige duikopleiding voor de cursist die de onderwaterwereld onafhankelijk wil gaan verkennen. Je kan samen met een buddy die ook een zelfstandig duiker of hoger is, de mooie plekken van de onderwaterwereld gaan bekijken zonder begeleiding van een ervaren duikleider.

Omdat hierdoor meer eisen gesteld worden aan de kennis als bij de duiker onder toezicht, is het theoretische en het praktische deel uitgebreider. De 'Zelfstandig duiker' dient namelijk zelf zijn duiklimieten te kunnen berekenen en deze in de gaten te houden en ook meer navigatietechnieken te beheersen.

De opleiding “Zelfstandig duiker” bestaat uit verschillende delen:

  20110107 gerhard jenny duiken apollo 4
  

THEORIE
In dit deel leer je hoe de duikapparatuur functioneert en welke eisen er aan de duikapparatuur gesteld worden. Daarnaast leer je hoe je lichaam reageert op de onderwateromgeving en welke tijd- en dieptelimieten je in acht moet nemen tijdens het recreatie scuba duiken. Ook wordt de veiligheid aan de waterkant en onderwater natuurlijk uitgebreid behandeld.

PRAKTIJK
In dit deel ga je, samen met je duikinstructeur, in een zwembad of beschut water leren hoe je om moet gaan met je duikapparatuur en hoe je je dient te gedragen in de onderwaterwereld.

BUITENWATER
In dit deel laat je zien dat je in staat bent om het geleerde allemaal in de praktijk uit te voeren. Samen met je duikinstructeur doorloop je, in het buitenwater, alle oefeningen nog een keer en ervaar je de vrijheid van het gewichtsloos zijn en ga je genieten van die adembenemende onderwaterwereld.

EISEN
• Minimum leeftijd 14 jaar
• Aantoonbare zwemvaardigheid
• Goedgekeurde medische verklaring
• Ondertekende verklaring van begrip

BEVOEGDHEDEN
• Geen decompressieduiken met persluchtapparatuur
• Maximum duikdiepte: 20 meter
• Duiken met een andere 'Zelfstandig duiker' of hoger waarvan ten minste één van de twee meerderjarig is.

ERKENNING
Deze WOSD opleidingen zijn ISO gecertificeerd. Dit betekent dat deze voldoen aan de hoogste internationale richtlijnen voor kwaliteit en veiligheid.

  
     6